

Λασθενεία Μακρύ Καφτάνι
Λασθενεία, φιλόσοφος και φυσικός. Σε αυτήν αποδίδεται ο ορισμός της σφαίρας. Μεταμφιέστηκε σε άντρα για να ζει μόνη και για να μπορεί να παρακολουθεί τα μαθήματα του Πλάτωνα.

Ξανθίππη Καφτάνι
Ξανθίππη ήταν εκείνη που κατά τον σύζυγό της Σωκράτη του δίδαξε την υπομονή και τον έστρεψε προς τη φιλοσοφία για να αντέξει τον δύστροπο και δυναμικό χαρακτήρα της. Μητέρα τριών αγοριών και αφοσιωμένη στον θεσμό της οικογένειας.

Θεανώ Μακρύ Καφτάνι (Λευκό)
Η Θεανώ, σύζυγος του Πυθαγόρα και η διασημότερη αστρονόμος και κοσμολόγος της αρχαιότητας, διατύπωσε τη θεωρία της χρυσής τομής και της αρμονίας των σφαιρών.

Θεανώ Μακρύ Καφτάνι (Μαύρο)
Η Θεανώ, σύζυγος του Πυθαγόρα και η διασημότερη αστρονόμος και κοσμολόγος της αρχαιότητας, διατύπωσε τη θεωρία της χρυσής τομής και της αρμονίας των σφαιρών.

Αίθρα Μακρύ Ριγέ Καφτάνι
Αίθρα, μητέρα του Θησέα. Δίδασκε λογιστική με άβακα και το κρητικομυκηναϊκό σύστημα από τον 10ο αι.π.Χ.

Αγνοδίκη Μακρύ Καφτάνι
Αγνοδίκη, η πρώτη γυναικολόγος της ιστορίας. Μεταμφιέστηκε σε άντρα για να φοιτήσει και να εργαστεί ελεύθερα. Χάρη σε αυτήν άλλαξε η μέχρι τότε νομοθεσία και οι γυναίκες μπορούσαν να σπουδάσουν ιατρική.

Ασπασία Μακρύ Φόρεμα
Ασπασία από τη Μίλητο. Κατείχε εξαιρετική μόρφωση και υπήρξε κατά τα φαινόμενα η μοναδική γυναίκα στην κλασική Ελλάδα που κατάφερε να διακριθεί στον δημόσιο βίο και να επηρεάσει μέσω του Περικλή την πολιτική του Αθηναϊκού κράτους.

Γοργώ Μακρύ Φόρεμα
Γοργώ, βασίλισσα της Σπάρτης και σύζυγος του Λεωνίδα. Σε αυτήν αποδίδεται η φράση Ή ΤΑΝ Ή ΕΠΙ ΤΑΣ.

Πεπλοφόρος Φόρεμα με Κάπα
Η Πεπλοφόρος είναι εμπνευσμένη από το άγαλμα της Πεπλοφόρου κόρης στο μουσείο της Ακρόπολης.

Σαπφώ Ασύμμετρο Φόρεμα
Σαπφώ, η δέκατη μούσα, όπως την αποκάλεσε ο Πλάτωνας. Η γυναίκα που ύμνησε τον έρωτα με την σοβαρότητα και το πάθος μιας μεγαλοφυΐας.

Διοτίμα Μακρύ Καφτάνι
Η Διοτίμα ήταν η γυναίκα που τιμούσε τον Δία. Ιέρεια της Μαντινείας που δίδαξε τον Σωκράτη τα μυστήρια του έρωτα ως πόθου και κινήτρου για το ωραίο και αληθινό.

Υπατία Μακρύ Καφτάνι
Η Υπατία ήταν από τις σπουδαιότερες μαθηματικούς και φιλοσόφους της αρχαιότητας. Προκάλεσε τον θαυμασμό των πνευματικών ανθρώπων της εποχής.

Πυθιάδα Μακρύ Φόρεμα
Πυθιάδα, βιολόγος και εμβρυολόγος. Σύζυγος του Αριστοτέλη που συνέγραψαν εγκυκλοπαίδεια για την κατηγοριοποίηση των ζώων.

Ύδνα Κοντό Καφτάνι
Ύδνα, κολυμβήτρια και δύτρια, η οποία μαζί με τον πατέρα της κατέστρεψαν τις άγκυρες του Περσικού στόλου.

Πολυγνώτη Μακρύ Καφτάνι
Πολυγνώτη, μαθήτρια του Θαλή. Συντέλεσε στην απλούστευση των αριθμητικών συμβόλων με την της αρχής της ακροφωνίας.

Κυνίσκα Μακρύ Κιμονό
Η Κυνίσκα ήταν Σπαρτιάτισσα και η πρώτη γυναίκα Ολυμπιονίκης.

Θεμιστόκλεια Μακρύ Κιμονό
Θεμιστόκλεια, δασκάλα του Πυθαγόρα και ιέρεια των Δελφών. Η αγάπη του φιλοσόφου για εκείνη τον ώθησε να δέχεται γυναίκες στη σχολή του ως μαθήτριες αλλά και ως δασκάλες.

Ήριννα Παρεό
Ήριννα, λυρική ποιήτρια του 4ου π.Χ. αιώνα που έζησε μόλις 19 χρόνια. Είναι ίσως η πρώτη ποιήτρια που διεκδικεί το δικαίωμα στην ποιητική δημιουργία, υπερβαίνοντας την μητρική απαγόρευση και αρνούμενη να συμβιβαστεί με τον ρόλο της μικρής υφάντρας. Το έργο της Ηλακάτη, που θα πει ρόκα, είναι η απόδειξη. Ένα είδος βιογραφικού θρήνου, για την αγαπημένη της φίλη τη Βαυκίδα, και τον πρόωρο θάνατό της.

Shawl 001

Shawl 002

Shawl 003

Leather Woven Belt

Shawl 004

Leather Buckled Belt

Shawl 005 & Leather Woven Belt

Shawl 006 & Leather Buckled Belt

Shawl 008 & Leather Woven Buckled Belt

Shawl 008

Shawl 007